Stakleni balkoni

Stakleni balkoni

Sistem staklenih balkona predstavlja idealno rješenje za zastakljivanje stambenih i poslovnih prostora. Ovaj sistem je odličan kao akustična izolacija i idealna zaštita od vremenskih neprilika.

Proširenje i prozračnost prostora

Proširenje i prozračnost prostora

Stakleni balkoni su elegantno rješenje za zastakljivanje stambenih i poslovnih prostora jer se odlikuju tankim profilima i lako ih je održavati. Ova nevidljiva zaštita od vanjskih utjecaja prostoru osigurava dodatnu svjetlost i prozračnost jer je vrlo jednostavna za rukovanje. Sistem staklenih balkona može biti dodatak dnevnom boravku u kojem možete u bilo koje doba uživati.

U ljetnim danima možete imati više sunca u svom prostoru, noću možete promatrati nebo, zimi možete sjediti u udobnoj fotelji i promatrati snijeg ili kišu kako padaju. S ovim sistemom dobivate elegantno i moderno proširenje prostora, savršen dodatak koji ukrašava prostor i u kojem možete redovito uživati.

Dodatna svjetlost i nevjerojatan pogled

Dodatna svjetlost i nevjerojatan pogled

Stakleni balkoni imaju široku primjenu, te su postali jedan od najmoderniji dodataka prostoru. Komercijalni prostori poput kafića i restorana sve više u svoj prostor dodaju stakleni balkon, pogotovo ako se nalaze na višim razinama zgrada, omogućavajući gostima nevjerojatan pogled u bilo kojem godišnjem dobu.

Dodatna svjetlost koju stakleni balkoni pružaju zimi dok štite od kiše, snijega i vjetra, grije prostoriju i sprječava nastanak vlage. Ostaklivanjem balkona prostor možete pretvoriti u vrlo ugodnu prostoriju za boravak te kombinacijom roletni i reflektirajućeg stakla, Vaš balkon postaje pritvan i od pogleda zaštićen prostor

Jednostavna montaža

Jednostavna montaža

istem staklenih balkona je vrlo poželjan i zbog svoje jednostavne i lagane montaže. Vrlo lako ga je montirati i na manje pristupačnim mjestima, te ne zahtijeva velike građevinske radove. Ovim sistemom izbjegavate dugotrajne radove na svom prostoru a dobivate idealno rješenje za proširenje prostora. Ovaj sistem omogućava projektiranje različitih oblika terasa, oblika po željama naručitelja, bilo da se radi o ravnim, polukružnim, kružnim, ugaonim i sličnim.

Sistem je pogodan za ugradnje na sve vrste fasada te doprinosi modernom izgledu građevine. Sistem se sastoji od aluminijske vodilice – gornje i donje, koje omogućavaju lako pokretanje i usmjeravanje staklenih stijena, tj panela. Sistemi se ugrađuju iznad parapetnih zidova ili ograda, moguća visina stakla je 3 000 cm, a širina krila ovisi o dužini stijene (uobičajena širina iznosi od 60 – 80 cm).

Odlučite se za sistem staklenih balkona i priuštite si uživanje na balkonu kroz cijelu godinu!

Ilije Garašanina 6

78 000 Banja Luka, RS

Bosna i Hercegovina

+387 51 372 400

+387 65 511 158

+387 66 600 303